Always vegetarian, often vegan

Zomerse pasta met courgette, champignons, ricotta en citroen

De zomer komt er aan, hier in Spanje hebben we al een paar keer even in het zonnetje kunnen zitten. Dan krijgen we meteen ook zin in zomerse gerechten. Een van onze favoriete ingrediënten voor zomerse gerechten is … de citroen. We gebruiken deze citrusvrucht vrijwel dagelijks. 

En dus ook in dit recept. Een heerlijke zomerse pasta met knapperige courgette, romige ricotta, lekkere champignons en frisse citroen. Zo ontzettend lekker, gewoon een keer proberen.

Zomerse pasta met courgette, champignons, ricotta en citroen

Deze frisse pasta is echt zomers, de knapperig gebakken champignons en courgette, de romige ricotta en het zuurtje van de citroen maken hem lekker fris.
Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: champignons, citroen, courgette, pasta, ricotta
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

Courgette voorbereiden

  • Wij houden van stevige courgettes. Ze blijven stevig als je ze voor het bakken pekelt. Heb je geen tijd hiervoor, bak ze dan in een hete pan snel door.
  • Snij de courgettes in kleine stukjes. Doe ze in een vergiet en bestrooi ze met 3 eetlepels zout. Het zout haalt het vocht uit de courgettes. Laat de courgette een half uur staan en droog af met een stuk keukenpapier.
  • Let op: als je de courgette pekelt hoef je geen of weinig zout meer toe te voegen aan de rest van het gerecht.

Pasta

  • Bak de in stukjes gesneden champignons en voeg na een paar minuten de courgette toe. Roer goed door en bak stevig door op hoog vuur.
  • Kook de pasta gaar. Met gepekelde courgettes hoef je geen zout toe te voegen.
  • Roer de ricotta fijn en voeg de (vegan) Parmezaanse kaas, de citroenrasp van een hele citroen toe. Voeg daarna citroensap van halve citroen toe.
  • Meng de gare pasta, de courgette, de champignons en het ricottamengsel door elkaar en laat nog even doorwarmen.
Heb je dit recept geprobeerd?Tag @helencooksandhelenbakes of tag #helencooksandhelenbakes