Always vegetarian, often vegan

Wie zijn wij?

Helen de Jong
Helen van Eupen

Laten we ons even voorstellen. Wij zijn Helen de Jong en Helen van Eupen en wij wonen in Spanje in het binnenland van Alicante. Wij hebben elkaar ontmoet op een gezellig feestje bij vrienden. “Jij ook een Helen?” Wat grappig. We raakten al snel aan de praat en het klikte enorm goed. En zo spraken we vaker af.

Helen van Eupen heeft een finca, een rustiek Spaans huis, waar yoga leraren met hun groepen komen logeren. Zij kookt dan voor ze. Zij had bij het opstarten wat hulp nodig bij het inrichten van een aantal gastenkamers. Nadat Helen de Jong haar had geholpen werd duidelijk dat het erg leuk zou zijn om samen iets nieuws te beginnen. Dat werd de Foodblog Helen kookt en Helen bakt die nu dus Helen cooks and Helen bakes heet. Ook zin in yoga op een Spaanse berg? Neem dan een kijkje op www.yogaenlamontana.es

Helen de Jong woont met haar gezin en een groot aantal honden tussen de olijfbomen. Helen is begonnen met het fotograferen van de dieren in het asiel waar zij vrijwilligster is. Van het één kwam het ander. Zij is nu fotograaf en maakt de foto´s van de recepten voor de Foodblog. Daarnaast maakt zij ook foto´s van interieurs, natuurfoto´s en dieren. Wil je meer werk zien van haar dan kun je een kijkje nemen op haar website: Www.helendejongphotography.com

Waarom dit Foodblog?

Helen van Eupen is de kok en Helen de Jong is de bakker. Als vegetariërs en lekkerbekken willen we heel graag laten zien dat vegetarisch en vegan koken heel lekker is en helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Wij bedenken en zoeken recepten die goed passen in het drukke bestaan van werkenden, studenten met een beperkt budget, mensen die de overstap willen maken van vlees en vis naar vegetarisch en iedereen die van afwisseling houdt. Je zult ons nooit horen zeggen dat je geen vlees in je gerecht mag doen. Wij willen alleen laten zien dat het zonder ook heel lekker is.

Veel Engelse en Spaanse vrienden vroegen ons naar de recepten, die op onze blog Helen kookt en Helen bakt stonden. Met onze nieuwe website Helen cooks and Helen bakes in drie talen kan iedereen genieten en ideeën opdoen voor een heerlijke maaltijd.

Eet smakelijk!